Hoppa till innehållet
Meny
Paint By Numbers Blog-Paint by Numbers - A personal experience-Canvas by Numbers

Måla efter siffror - En personlig upplevelse

Jag heter Katia och kommer ursprungligen från Frankrike, men jag flyttade till Oslo (Norge) år 2000. Idag ville jag dela med mig av min personliga erfarenhet av att måla efter siffror och hur det personligen hjälpte mig att övervinna en svår livssituation. Jag hoppas att du gillar det och på något sätt känner dig uppmuntrad att möta framtida utmaningar.

Varför började jag måla efter siffror?

Jag har alltid haft en kreativ själ och jag gillar att utöva olika sorters konst. Det kan vara att rita, göra smycken, måla och så vidare. Jag använder konst för att uttrycka mig och för att lindra stress/ångest.

Allt började 2002 när jag fick diagnosen cancer och fick läggas in på sjukhus en liten stund. Du kan föreställa dig känslan när du får den typen av nyheter, det är lite förödande. Jag bestämde mig för att fokusera på min återhämtning och särskilt på min mentala hälsa. Jag började tillverka djur med tråd och pärlor. Det hjälpte mig att distrahera mig från sjukdomen och gå igenom mina dagar på sjukhuset. Tyvärr lyckades jag aldrig komma tillbaka till jobbet, vilket är jobbigt psykiskt sett, men å andra sidan ger det mig gott om fritid.

Jag började använda min kreativitet för att förbättra min mentala hälsa. Jag gillar att testa nya saker så jag lärde mig att måla på siden, rita, göra lite collagetekniker etc. Det finns så många alternativ när man tänker efter.

År senare, 2016 på en julmarknad i Oslo, upptäckte jag en monter där det gick att måla på en enorm duk som var en gåva till kungafamiljen. Alla fick chansen att måla ett litet numrerat avsnitt. Jag blev direkt kär i konceptet så jag köpte min första duk efter siffror . Efter det slutade jag aldrig.

a woman painting on canvas

Måla efter siffror duk för kungafamiljen, i Oslo.

Vilken typ av fördelar får jag av att måla efter siffror?

Jag började bli mer positiv och uppmuntrande feedback från mina vänner. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna inspirera och engagera så många människor med min nya hobby.
I början sa jag till dem: "Det är enkelt, jag följer bara siffrorna och voilà". De reagerade och sa att det inte var så enkelt eftersom det kräver koncentration, tålamod och precision. Nu kan jag säga att jag håller med dem. Det är en konst att måla efter siffror eftersom det utmanar ditt sinne, din själ och ditt tålamod.
Det hjälpte mig att bli mer självsäker eftersom jag kan se att jag har några egenskaper som jag aldrig trodde att jag hade i mig. Dessa egenskaper är till stor hjälp i mitt dagliga liv (andas ut, behåll lugnet, ha tålamod och tänka utanför ramarna).

Så sammanfattningsvis är målning efter siffror ett viktigt verktyg för mig att definiera min egen väg och hjälpa mig att gå vidare. Här är en av mina favoritmålningar:


Hur hittade jag Canvas efter nummer och varför jag väljer att köpa från dem?

Jag gjorde en onlinesökning och hittade några specialdesigner . Det finns många nätbutiker som säljer målarsatser. Jag beställde från 3 olika ställen så jag kunde jämföra. Det är inte lätt att hitta kit med bra kvalitet och bra kundservice.
När jag upptäckte Canvas efter siffror var jag glad och nöjd med den kundservice de erbjöd. Designen var rolig, speciell och hade en bred samling . Jag tycker att det är viktigt att behålla den personliga touchen. Vi gillar alla att bli behandlade som människor och vissa företag glömmer det.

Vilken typ av design gillar jag?

Alla mina målningar avslöjar vem jag är och vad jag gillar att göra. Vi har alla preferenser.

Teman för mina målningar har hittills varit natur (en promenad i en skog), djur (katter), yoga (livets träd), stad (typisk gata i Paris med Eiffeltornet), andlighet (kvinnlig ängel). Det som är bra med att måla efter siffror är att man faktiskt kan måla något man känner sig identifierad med utan att det krävs stor expertis . Så länge du kan färglägga innanför linjerna och följa anvisningarna är det väldigt enkelt och givande. Ändå är vissa målningar mer utmanande än andra, så det är bättre att välja enkla kompositioner om du precis har börjat.

Måla efter siffror kit

I december 2016 fick vi ta farväl av vår svarta katt. Han var en cool gatukatt som valde oss att vara hans familj. Min son har saknat honom sedan dess. När jag såg målningen med siffror med den coola svarta katten påminde den mig om honom. Så jag beställde den direkt och målade den till min son som hyllning till vår kära Teddy ❤️

Katter och hundar målar efter siffror

Det finns många sätt att klara av det dagliga livet, men om du inte har provat än är målning med siffror ett utmärkt sätt. Ibland är vi så upptagna att vi glömmer att ta lite "mig-tid" och jag tror att detta är nyckeln till mental stabilitet, precis som kaffe på morgonen! Och att prata om kaffe nedan är en annan tavla som jag verkligen gillade - den här gången målade jag kanterna själv för att få en ramliknande effekt.

Måla efter siffror Samlingar

och kom ihåg...

Var inte rädd för att prova nya saker. Utmana dig själv och när du är klar, utmana dig själv en gång till! Det är det enda sättet att växa, egentligen. Och du, målar du efter siffror? ;)

Dela kärlek! - /

Paint By Numbers Blog-11 reasons to paint by numbers-Canvas by Numbers
Paint By Numbers Blog-How to stop worrying about things you can't control-Canvas by Numbers