Ga naar inhoud
Menu
Paint By Numbers Blog-Paint by numbers for adults-Canvas by Numbers

Schilderen op nummer voor volwassenen

We hebben onlangs een e-mail ontvangen van Marisol, een van onze klanten, aan wie we vroegen ons iets te vertellen over de manier waarop Paint by Numbers haar manier van kijken heeft beïnvloed. We zullen deze sectie uitbreiden met meer getuigenissen. We hopen dat ze behulpzaam zijn en helpen bij het promoten van schilderen als hobby, therapie en hulpmiddel voor spiritualiteit. Genieten!

Pensioen op 55-jarige leeftijd, en wat nu?

Ik wil mijn ervaring delen, de bijzondere band die ik ruim twee jaar geleden begon met schilderen op nummer doeken.

Ik ben een vrouw, moeder van drie onafhankelijke dochters, gescheiden en sinds het begin der tijden medewerker van een bekende bank. Twee jaar geleden stond ik op de lijst van vervroegde uittredingen van de bank, en ik moet bekennen dat ik er opgewonden van werd. De financiële omstandigheden waren niet slecht, en toen ik pas 55 werd, kon ik de stress en de vroege ochtenden elimineren en meer tijd besteden aan wat ik echt leuk vind: vrienden en uitjes. Een idyllisch scenario; Ik denk dat onder deze bovengenoemde vrienden niemand naliet mij te feliciteren met een vleugje gezonde jaloezie.

En de eerste dag kwam. Geen vroege ochtenden meer, ontbijten op het terras, lezen, veel wandelen, laat opblijven, lezen... En de eerste maand ging voorbij... En de tweede maand ging voorbij. In de derde begon ik me te vervelen en stelde ik verschillende uitstapjes voor aan mijn vrienden, maar ze werkten en het was onmogelijk voor hen; mijn dochters vaker bellen, maar ze waren niet beschikbaar voor uitgebreidere gesprekken dan ze eerder hadden gedaan; gaan winkelen, maar het was niet langer nodig om een ​​publieke uitstraling te behouden (dus een onnodige uitgave); Ik raakte eraan gewend om alleen naar de bioscoop te gaan, wat ik nog nooit eerder had gedaan (Wat is een film zonder discussies na de film?); alleen tentoonstellingen en conferenties bijwonen, altijd klaar voor elk voorstel, waar het ook vandaan komt; Ik verslond boeken; Ik schreef me in op een school om Duits te leren; meer uren in de sportschool; Ik ben begonnen met een Japanse kookcursus... en een lange lijst met andere activiteiten die ik niet zal bespreken. Kortom, ik bereikte de nacht uitgeput en de volgende dag legde ik mezelf activiteiten op alsof het een baan was, als verplichtingen om het gevoel te hebben 'iets te doen'.

Totdat iemand op een van de cursussen mij op een dag vertelde over de bevredigende en ontspannende activiteit van schilderen op nummer . Ik was bijna beledigd; Mijn dochters kleurden dat soort tekeningen toen ze klein waren, en ik was geen kind om precies te zijn. Hij verduidelijkte dat ik, ook al was de technische basis dezelfde, op internet moest zoeken en de term 'voor volwassenen' aan mijn zoekopdracht moest toevoegen. Hij verwees me naar de Canvas by Numbers- pagina, waar hij een vaste klant was. Ik vond het zonder problemen, zag dat de investering klein was en besloot het te proberen met een canvas van een meisje gekleed in rood, heel Parijs.

Toen het arriveerde, werd ik getroffen door het gedetailleerde canvas (niet alleen papier, een echt canvas) en het aantal kleurpotten. Ik moet werken. Ik heb nooit geloofd dat ik artistieke schildervaardigheden had en diep van binnen was ik ervan overtuigd dat het tijd- en geldverspilling was. Net als de Japanse kookcursus, op hetzelfde niveau (Japans eten in het restaurant; schilderijen aan de muren van een galerie). Zoals ik al zei, ik begon, en die middag heb ik niemand gebeld, en ik heb het uitgaan ook niet gemist. Ik keek op en er waren enkele uren verstreken alsof het niets was.

Ik begon mijn eerste verf op nummer op de eettafel, met weinig natuurlijk licht, en ruimde spullen en spullen op om ruimte te maken... Vandaag, twee jaar later, is een van de kamers veranderd in een heel persoonlijke ruimte waar, met achtergrond muziek, een film, een radiogesprek of podcasts die mij interesseren, besteed ik meerdere uren per dag aan mijn "schilderijen op nummer". Ik neem zelfs met tegenzin de telefoon op!

Er is geen angst, het gevoel van eenzaamheid is verdampt en ik hoef niet de ene activiteit na de andere aan elkaar te koppelen om me druk te voelen. Elke ochtend, na het ontbijt, kom ik het atelier binnen, kijk naar het halfafgemaakte schilderij en kan niet wachten om de penselen op te pakken en verder te schilderen. Ik feliciteer mezelf en ben verbaasd over het resultaat. Ik denk dat mijn gevoel van eigenwaarde is toegenomen. Ik houd van uitstapjes met vrienden, maar wel in hun tempo, omdat zij aan een vast schema gebonden zijn, en ik volg nog steeds af en toe cursussen. Afgezien van enkele uitzonderingen, ga ik niet meer alleen naar de bioscoop en naar conferenties. Ik ben selectief in hoe ik mijn tijd doorbreng, ik doe waar ik zin in heb, en meer niet. Natuurlijk ben ik niet gestopt met reizen, zoals vroeger, een paar keer per jaar.

Wat mijn schilderijen betreft (meervoud, want er zijn er veel), heb ik grote vooruitgang geboekt, en ik kies elke keer ingewikkelder, ik heb zelfs gedurfd met een Van Gogh. Sommige versieren mijn huis, andere heb ik weggegeven, of ze liggen in een la te wachten op een doel... Natuurlijk is het Parijse meisje in het rood in mijn atelier, en elke keer als ik naar haar kijk, herinnert ze me eraan hoe Ik geniet enorm van schilderen.

-Marisol R. (Madrid)

Paint By Numbers Blog-What is acrylic paint?-Canvas by Numbers
Paint By Numbers Blog-Acrylic painting supplies-Canvas by Numbers