Hoppa till innehållet
Meny
Paint By Numbers Blog-Paint by numbers for adults-Canvas by Numbers

Måla efter siffror för vuxna

Vi fick nyligen ett mejl från Marisol, en av våra kunder, som vi bad om att berätta lite om hur Paint by Numbers har påverkat hennes sätt att se saker. Vi kommer att utöka det här avsnittet med fler vittnesmål. Vi hoppas att de är till hjälp och hjälper till att främja målning som en hobby, terapi och verktyg för andlighet. Njut av!

Pensionering vid 55, och vad nu?

Jag vill dela med mig av min erfarenhet, det speciella band jag började med målardukar med siffror för över två år sedan.

Jag är en kvinna, mamma till tre självständiga döttrar, frånskild och anställd på en välkänd bank sedan tidernas begynnelse. För två år sedan kom jag in på bankens förtidspensionslista, och jag erkänner att jag kände mig exalterad. De ekonomiska förutsättningarna var inte dåliga, och vid min nyligen fyllda 55 kunde jag eliminera stress, tidiga morgnar och ägna mer tid åt det jag verkligen gillar: vänner och resor. Ett idylliskt scenario; Jag tror att bland dessa ovannämnda vänner var det ingen som misslyckades med att gratulera mig med en touch av sund avund.

Och första dagen kom. Inga fler tidiga morgnar, frukost på terrassen, läsning, mycket promenader, vara uppe sent, läsa... Och första månaden gick... Och andra månaden gick. I den tredje började jag bli uttråkad och föreslog olika resor till mina vänner, men de fungerade och det var omöjligt för dem; ringer mina döttrar oftare, men de var inte tillgängliga för längre samtal utöver vad de hade gjort tidigare; gå och handla, men det fanns inte längre något behov av att upprätthålla ett offentligt utseende (därför en onödig kostnad); Jag vande mig vid att gå på bio ensam, vilket jag aldrig hade gjort förut (Vad är en film utan diskussioner efter filmen?); att delta på utställningar och konferenser ensam, alltid redo för alla förslag, oavsett var de kom ifrån; Jag slukade böcker; Jag skrev in mig på en skola för att lära mig tyska; fler timmar på gymmet; Jag startade en japansk matlagningskurs... och en lång rad andra aktiviteter som jag inte kommer att beskriva. Sammanfattningsvis nådde jag utmattad natten och dagen efter påtvingade jag mig aktiviteter som om de vore ett jobb, som skyldigheter att ha känslan av att "göra något".

Tills en dag berättade någon på en av kurserna för mig om den tillfredsställande och avkopplande aktiviteten med att måla med siffror . Jag blev nästan förolämpad; mina döttrar brukade färglägga den typen av teckningar när de var små, och jag var inte ett barn, för att vara exakt. Han förtydligade att även om den tekniska grunden var densamma borde jag söka på internet och lägga till termen "för vuxna" i min sökning. Han hänvisade mig till sidan Canvas by Numbers , där han var en vanlig kund. Jag hittade den utan problem, såg att investeringen var liten och bestämde mig för att prova den med en duk av en tjej klädd i rött, väldigt parisisk.

När den kom slogs jag av den detaljerade duken (inte bara papper, en riktig duk) och antalet färgkrukor. Jag måste jobba. Jag trodde aldrig att jag hade konstnärliga målarfärdigheter och innerst inne var jag övertygad om att det var slöseri med tid och pengar. Precis som den japanska matlagningskursen, på samma nivå (japansk mat i restaurangen; målningar på väggarna i ett galleri). Jag började som sagt och den eftermiddagen ringde jag ingen och saknade inte heller att gå ut. Jag tittade upp och det hade gått flera timmar som om det inte vore någonting.

Jag började min första målarfärg med siffror på matbordet, med lite naturligt ljus, och rensade bort allt för att göra plats... Idag, två år senare, har ett av rummen förvandlats till ett mycket personligt utrymme där, med bakgrund musik, en film, en radiodiskussion eller poddar av mitt intresse, spenderar jag flera timmar om dagen på mina "målningar efter siffror". Jag svarar till och med i telefonen motvilligt!

Det finns ingen ångest, känslan av ensamhet har försvunnit, och jag behöver inte kedja den ena aktiviteten efter den andra för att känna mig upptagen. Varje morgon, efter frukost, går jag in i ateljén, tittar på den halvfärdiga tavlan och kan inte vänta med att ta upp penslarna och fortsätta måla. Jag gratulerar mig själv och är förvånad över resultatet. Jag tror att min självkänsla har ökat. Jag tycker om utflykter med vänner, men i deras takt, eftersom de är bundna till ett schema, och jag går fortfarande kurser ibland. Förutom enstaka undantag har jag slutat gå på bio och konferenser ensam. Jag är selektiv när det gäller hur jag spenderar min tid, jag gör det jag verkligen känner för, och inget mer. Jag har förstås inte slutat resa ett par gånger om året, som jag brukade göra.

När det gäller mina målningar (plural, eftersom det finns många) har jag gjort stora framsteg, och jag väljer mer komplicerade varje gång, jag har till och med vågat med en Van Gogh. Vissa dekorerar mitt hus, andra har jag gett bort, eller så ligger de i en låda och väntar på ett syfte... Visst är parisisk tjej i rött i min ateljé, och varje gång jag tittar på henne påminner hon mig om hur mycket jag tycker om att måla.

-Marisol R. (Madrid)

Paint By Numbers Blog-What is acrylic paint?-Canvas by Numbers
Paint By Numbers Blog-Acrylic painting supplies-Canvas by Numbers