Hopp til innholdet
Meny
Paint By Numbers Blog-Paint by numbers for adults-Canvas by Numbers

Mal etter tall for voksne

Vi mottok nylig en e-post fra Marisol, en av kundene våre, som vi ba om å fortelle oss litt om hvordan Paint by Numbers har påvirket hennes måte å se ting på. Vi vil utvide denne delen med flere attester. Vi håper de er nyttige og bidrar til å fremme maling som en hobby, terapi og verktøy for åndelighet. Nyt!

Pensjonist ved 55, og hva nå?

Jeg vil dele min erfaring, det spesielle båndet jeg startet med paint by numbers-lerreter for over to år siden.

Jeg er en kvinne, mor til tre selvstendige døtre, skilt og ansatt i en velkjent bank siden tidenes begynnelse. For to år siden kom jeg inn på bankens førtidspensjoneringsliste, og jeg innrømmer at jeg følte meg spent. De økonomiske forholdene var ikke dårlige, og da jeg nylig fylte 55, kunne jeg eliminere stress, tidlige morgener og dedikere mer tid til det jeg virkelig liker: venner og utflukter. Et idyllisk scenario; Jeg tror blant disse nevnte vennene var det ingen som unnlot å gratulere meg med et snev av sunn misunnelse.

Og den første dagen kom. Ikke flere tidlige morgener, frokost på terrassen, lesing, mye turgåing, være sent oppe, lese... Og den første måneden gikk... Og den andre måneden gikk. I den tredje begynte jeg å kjede meg, og foreslo forskjellige turer til vennene mine, men de jobbet og det var umulig for dem; ringte døtrene mine oftere, men de var ikke tilgjengelige for lengre samtaler utover det de hadde gjort før; gå på shopping, men det var ikke lenger behov for å opprettholde et offentlig utseende (derfor en unødvendig utgift); Jeg ble vant til å gå på kino alene, noe jeg aldri hadde gjort før (Hva er en film uten diskusjoner etter film?); å delta på utstillinger og konferanser alene, alltid klar for ethvert forslag, uansett hvor det kom fra; Jeg slukte bøker; Jeg meldte meg inn på en skole for å lære tysk; flere timer på treningssenteret; Jeg startet et japansk matlagingskurs... og en lang liste med andre aktiviteter som jeg ikke vil beskrive nærmere. Som konklusjon nådde jeg utmattet natten, og dagen etter påla jeg meg selv aktiviteter som om de var en jobb, som forpliktelser til å ha følelsen av å "gjøre noe".

Inntil en dag fortalte noen på et av kursene meg om den tilfredsstillende og avslappende aktiviteten ved å male etter tall . Jeg ble nesten fornærmet; døtrene mine pleide å fargelegge slike tegninger da de var små, og jeg var ikke et barn, for å være presis. Han presiserte at selv om det tekniske grunnlaget var det samme, burde jeg søke på internett og legge til begrepet «for voksne» i søket mitt. Han viste meg til Canvas by Numbers -siden, hvor han var en vanlig kunde. Jeg fant den uten problemer, så at investeringen var liten, og bestemte meg for å prøve den med et lerret av en jente kledd i rødt, veldig parisisk.

Da den kom, ble jeg slått av det detaljerte lerretet (ikke bare papir, et ekte lerret) og antall fargepotter. Jeg skal på jobb. Jeg trodde aldri at jeg hadde kunstneriske maleferdigheter, og innerst inne var jeg overbevist om at det var bortkastet tid og penger. Akkurat som det japanske kokkekurset, på samme nivå (japansk mat i restauranten; malerier på veggene i et galleri). Jeg begynte som sagt, og den ettermiddagen ringte jeg ingen, og savnet heller ikke å gå ut. Jeg så opp, og det hadde gått flere timer som om det ikke var noe.

Jeg startet min første maling med tall på spisebordet, med lite naturlig lys, og ryddet unna muligheter for å få plass... I dag, to år senere, har et av rommene blitt til et veldig personlig rom der, med bakgrunn musikk, en film, en radiodiskusjon eller podcaster av interesse, bruker jeg flere timer om dagen på mine "malerier etter tall". Jeg svarer til og med motvillig på telefonen!

Det er ingen angst, følelsen av ensomhet har forsvunnet, og jeg trenger ikke å lenke den ene aktiviteten etter den andre for å føle meg opptatt. Hver morgen, etter frokost, går jeg inn i atelieret, ser på det halvferdige maleriet, og gleder meg til å hente penslene og fortsette å male. Jeg gratulerer meg selv og er overrasket over resultatet. Jeg tror selvtilliten min har økt. Jeg liker utflukter med venner, men i deres tempo, siden de er bundet til en timeplan, og jeg tar fortsatt kurs av og til. Bortsett fra enkelte unntak har jeg sluttet å gå på kino og konferanser alene. Jeg er selektiv med hensyn til hvordan jeg bruker tiden min, jeg gjør det jeg virkelig føler for, og ikke noe mer. Jeg har selvfølgelig ikke sluttet å reise et par ganger i året, slik jeg pleide.

Når det gjelder maleriene mine (flertall, da det er mange), har jeg gjort store fremskritt, og jeg velger mer kompliserte hver gang, jeg har til og med våget meg med en Van Gogh. Noen pynter opp huset mitt, andre har jeg gitt bort, eller de ligger i en skuff og venter på et formål... Selvfølgelig er pariserjenta i rødt i studioet mitt, og hver gang jeg ser på henne, minner hun meg på hvordan mye jeg liker å male.

-Marisol R. (Madrid)

Paint By Numbers Blog-What is acrylic paint?-Canvas by Numbers
Paint By Numbers Blog-Acrylic painting supplies-Canvas by Numbers